Another Gluten Free recipe and this one is also Dairy Free.
For the cupcakes (from 500 cakes by Susannah Blake)
3 small oranges, peeled- make sure they are small or if they are quite big use only 2 otherwise the batter will be too liquid to handle
6 eggs
200g caster sugar
200g ground almonds
1 1/2 tsp baking powder
Put the oranges in a saucepan and cover with boiling water. Simmer for 1 hour, then drain and leave to cool. Cut the cooled oranges in half and remove any seeds. Put the halved oranges in a food processor and blend to a smooth paste.
Meanwhile, preheat the oven to 180 Degree C and prepare the cupcake cases into a muffin tin.
Pour the orange purée into a large bowl, then beat in the eggs. Stir in the sugar, then add the almonds and baking powder. Stir until well combined. Tip the mixture into the prepared cupcake cases. and bake for about 1 hour until a skewer inserted in the centre comes out clean.
Leave the cupcakes to cool before icing.
Seven minute icing:
1 1/4 cups sugar
1/3 cup water
3 large egg whites
1/4 teaspoon cream of tartar
1 teaspoon vanilla extract (I used vanilla paste- I have completely fall in love head over hill with this)
1/4 teaspoon almond extract (I didn't use it)
Put the sugar, water, egg whites, and cream of tartar in a heatproof bowl or the top of a double boiler with at least a 2- quart capacity (about 2 liters) and beat with a handheld electric mixer on high speed until opaque, white and foamy, about 1 minute.
Put the bowl over the pan of hot water. Beat on high speed until the frosting forms soft peak that stands straight up if you stop the beaters and lift them up, about 7 minutes. The frosting should register 160F (70 Degree C). Remove the container of frosting from the water and add the flavouring you are using and continue beating for 2 minutes to further thicken the frosting.
Leave it to cool and either load up a pipping bag and leave it as is if you are spreading it with a spatula.
I pipped mine just because I love pipping and cooked orange zest in a sugar syrup with a little dash of Cointreau
Happy baking everyone :)
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Une autre recette sans gluten et celle-ci est également sans produits laitiers.
Pour les cupcakes (recette Susannah Blake-500 cakes)3 petites oranges, pelées-assurez-vous qu'elles sont de petite taille autrement n'en utiliser que 2.6 œufs200g de sucre en poudre200g d'amandes en poudre1 1/2 cuillère à café de poudre à pâte
Mettre les oranges dans une casserole et couvrir d'eau bouillante. Laisser mijoter pendant 1 heure, puis les égoutter et laisser refroidir. Couper les oranges refroidies en deux et retirer les graines. Mettre les oranges coupées en deux dans un robot et mélanger jusqu'à obtenir une pâte lisse.
Pendant ce temps, préchauffer le four à 180 degrés Preparer les caissettes pour les cupcakes dans un moule a muffin.
Verser la purée d'orange dans un grand bol, puis incorporez les oeufs. Incorporer le sucre, puis ajoutez les amandes et la poudre à pâte. Remuer jusqu'à ce que bien mélangé. Verser le mélange dans les caissettes préparées et faire cuire pendant environ 1 heure jusqu'à ce qu'un cure-dent inséré au centre en ressorte propre.
Laissez les cupcakes refroidir avant de les glacer.
Glacage 7 minutes:1 1/4 tasses de sucre1/3 tasse d'eau3 gros blancs d'œufs1/4 cuillère à café de creme de tartre (http://fr.wikipedia.org/wiki/Cr%C3%A8me_de_tartre)1 extrait de vanille (j'ai utilisé de la vanille en pâte, j'ai complètement tomber amoureuse de ce produit)1/4 cuillère à café d'extrait d'amande (je n'ai pas l'utiliser)
Mettez le sucre, l'eau, les blancs d'œufs et la crème de tartre dans un bol résistant à la chaleur ou le haut d'un bain-marie avec au moins un 2 - pintes (environ 2 litres) et battre avec un mélangeur à main électrique à haute vitesse jusqu'à ce que opaque, blanche et mousseuse, environ 1 minute.
Placer le bol sur la casserole d'eau chaude. Battre à grande vitesse jusqu'à ce que le glaçage monte en neige souple cést a dire que les blancs d'oeufs fassent des poitnes quand vous arretez et enlevez les batteurs, environ 7 minutes. Le glaçage doit inscrire 160F (70 ° C Degré). Retirer le récipient de glaçage de l'eau et ajouter l'arôme que vous utilisez et continuer de battre pendant 2 minutes pour épaissir encore le glaçage.
Laisser refroidir et soit charger une poche a douille ou le laisser tel quel si vouz utilisez une spatule pour l'étaler.
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